Franchisen is in opkomst: ‘Er is in Nederland nog gigantisch veel ruimte voor’
In het horecamagazine ENTREE is een interview gepubliceerd met mr. A.W. Dolphijn over franchise.
De Beren, Anne&Max, New York Pizza, SLA en Copper Branch: franchisen is in opkomst. Sterker nog, volgens Alex Dolphijn van Ludwig & Van Dam franchiseadvocaten is er nog ‘gigantisch veel’ ruimte in Nederland. Er komen steeds meer Nederlandse formules – sommigen gaan zelfs over de grens – en ook vestigen buitenlandse formules zich in Nederland. Wat zijn de ontwikkelingen?
Zie hier het artikel: ENTREE – Franchisen is in opkomst: ‘Er is in Nederland nog gigantisch veel ruimte voor’
Ludwig & Van Dam advocaten, franchise juridisch advies.
Wilt u reageren? Mail dan naar dolphijn@ludwigvandam.nl
Andere berichten
Kwalificatie van huur van bedrijfsruimten en consequenties daarvan
Onder het nieuwe huurrecht wordt duidelijker dan voorheen afgebakend wanneer er sprake is van huur van bedrijfsruimte
De voorovereenkomst
In deze artikelenreeks is reeds eerder de Europese Erecode inzake Franchising aan de orde geweest.
Franchiseraden en franchisenemersverenigingen: een afweging
Het is tegenwoordig goed gebruik om het overleg tussen de franchisegever en de franchisenemers
Markt en marktaandeel
Onlangs zijn enkele opmerkelijke uitspraken gedaan op het gebied van franchising en mededingingsrecht
Huurperikelen: een vervolg
Reeds eerder in deze rubriek is aandacht besteed aan de mogelijkheid voor huurders van met name detailhandelsruimte
Mooi weer als excuus?
Regelmatig wordt in rechte discussie gevoerd over de vraag of tegenvallende bezoekersaantallen